Koondatud maksuametnikust sai nukumajade meister

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Jõesaare tehtud nukumaja.
Margus Jõesaare tehtud nukumaja. Foto: www.nukukodu.ee

Jõgevamaal Laiuse lähedal Raaduveres elaval Margus Jõesaarel on jõulude paiku ikka kiire. Jõuluvanaametit ta ei pea, küll aga valmistab uhkeid ja unikaalseid nukumaju.

Esimese nukumaja tegi Margus Jõesaar valmis umbes kümme aastat tagasi oma tütre jaoks, kirjutab Vooremaa.

«Olin just maksuametist koondatud ja mul oli hulganisti vaba aega. Naine arvas, et ma võiksin seda sisustada tütrele nukumaja ehitades,» meenutas Margus Jõesaar.

Sobivad plaadid, millest majadetaile välja saagida, juhtusid tal kodus olemas olema ning vaatamata sellele, et puidutöö asemel on ta õppinud hoopis Audentese ülikoolis ärijuhtimist, kukkus tal esimene maja päris äge välja. See sai tehtud tüdrukute seas armastatuima nuku – Barbie – mõõtmeid silmas pidades.

Ehkki peatselt asus mees tööle ASi Põltsamaa Felix, jätkas ta hobikorras siiski nukumajade meisterdamist, sest tellimusi tasapisi tilkus. Tunduvalt rohkem hakkas neid tulema siis, kui nukumajameister oma toodanguga Paunvere väljanäitusel käima hakkas.

Margus Jõesaare nukumaju ilmestavad põnevad trepid ja rõdud ning suisa kohustuslikuks detailiks on kiik. Ehkki käsitöömeister on töötanud välja mõned kindlad majatüübid, on iga tema tehtud maja tegelikult ise nägu, nagu eheda käsitöö puhul ikka. Praeguse vilumuse juures teeb ta suure nukumaja valmis ühe päevaga. Abiks on tal selle juures kolm põhilist töövahendit: akutrell, tikksaag ja ketaslihvija. Ning lisaks neile veel tolmuimeja, millega saepuru ja tolm kokku tõmmata.

«Olen mõelnud ka mõne korralikuma tööpingi soetamisele, ent lõpuks jõudnud ikkagi järeldusele, et see oleks asjatu kulu, sest olemasolevate riistadega saab töö kiiremini tehtud,» ütles Margus Jõesaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles