Lugeja küsib: miks suuvesi igemed ja keele vastikult kipitama paneb?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuvesi.
Suuvesi. Foto: Erakogu.

«Ostsin hiljuti Listerine suuvee, mida hambaarstid soovitavad. Kuigi seda peab 30 sekundit suus hoidma, ei suutnud ma seda 5 sekunditki teha. Ajas nii väga kipitama, väga ebameeldiv ja valus oli. Miks suuvesi igemed ja keele vastikult kipitama paneb? Kas see võib viidata suuhaavadele? Kas ma ei peaks üldse suuvett kasutama või võiks seda lahjendada vms?» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab Kliinik 32 suuhügienist Eveli Hark.

Millist suuvesi ja millise probleemi korral suus kasutada? Sellist nõu annab Teile hambaarst või suuhügienist. Ise oma peaga ei tohi poest/apteegist suuvett koju viia niisama keegi. Suuvee ülesanne on aidata pärssida bakterite kasvu näiteks pärast kirurgilist protseduuri, milleks on hamba eemaldamine, implantaadi paigaldamine, igemeoperatsioonid jne. Sel ajal on hammaste pesemine valulik või raskendatud ja õige suuvee annab Teile kaasa juba protseduuri teostanud arst. Samuti annab kaasa juhised kui kaua ja mitu korda päevas seda suuvett kasutada.

Suuvee kasutamine on soovitatav ka lastel, kui lõikuvad jäävhambad. Need suuveed sisaldavad fluoori, et tugevdada jäävhambaid.

Kui suuvee kasutamine paneb suu kipitama, siis on tegemist kas Teie jaoks kange lahusega või hoopiski ei sobi selle suuvee koostises olevad ained Teile. Täpsema vastuse saab anda konsultatsiooni tulles kas suuhügiensti või hambaarsti juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles