Tele2 vahetas Kesk-Eestis võrgu välja

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilside tugijaam.
Mobiilside tugijaam. Foto: Toomas Huik

Tele2 lõpetas Järva-, Jõgeva- ja Viljandimaal ehitustööd, millega vahetati välja kogu 2G ja 3G tugijaamade raudvara ning lisati 13 uut saatejaama.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul töötavad lisatud 3G saatjad uuel 900 MHz sagedusel, mis tagab parema siselevi. «Lisaks suurendasime olemasolevate jaamade mahtu ja võimsust,» kinnitas Sarri.

«Meie mõõtmistulemuste kohaselt paranes 3G levi kolmes maakonnas keskmiselt 35 protsenti. Koos 2G ja 3G võrgu väljavahetamisega ehitasime ühtlasi välja ka 4G valmisoleku,» lisas Sarri.

Võrguvahetuse käigus lisas Tele2 Järvamaale viis 3G ja ühe 2G saatejaama – Türi, Paide, Oisu ja Lehtse piirkondadesse. Jõgevamaale lisas Tele2 kolm 3G saatejaama Jõgevale, Laiusele ja Sulustveresse.

Viljandimaal lisati neli uut 3G saatejaama Viljandisse, Kolga-Jaanisse, Leiele ja Tustisse. «Viljandimaa uued jaamad on käivitatud, kuid tegeleme seal veel täppishäälestamisega, mis saab lõplikult valmis jaanuari keskpaigaks,» ütles Sarri.

Hetkel toimuvad tööd Lõuna- ning Ida-Eestis, kus võib seetõttu esineda lühiajalisi levikõikumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles