Perekondlik jõululõuna lõppes tütre traagilise surmaga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapähklite söömine võib põhjustada allergilise reaktsiooni.
Maapähklite söömine võib põhjustada allergilise reaktsiooni. Foto: SCANPIX

Iiri pere jõulueelne lõuna Dublinis lõppes traagiliselt,  kui peretütar sai anafülaktilise šoki ning suri, sest apteeker keeldus ta emale andmast elupäästvat ravimit.

14-aastane Emma sõi kogemata pähkleid sisaldavat kastet ning sai sellest tugeva anafülaktilise šoki, kirjutab Irish Independent. Neiu ema jooksis lähimasse apteeki abi järgi, kuid apteeker keeldus talle elupäästvat ravimit andmast, kuna naisel puudus retsept. Naisel soovitati viia tütar haiglasse, ema ja tütar jõudsid vaid mõned meetrid edasi minna, kui tütar tänaval kokku kukkus ning suri.

Traagiline lugu sai alguse ühes buffet'-restoranis, kus Emma valis kogemata maapähkleid sisaldava kastme. «Emma oli väga hoolas ja kontrollis alati iga šokolaaditahvlit ja toitu, et need ei sisaldaks pähkleid,» rääkis naine.

Tüdruk valis enda arvates curry- kastme, kuid tegelikult oli see maapähkleid sisaldav satay-kaste. «Ma ei süüdista söögikohta, sest seal oli väljas silt «sisaldab maapähkleid», kuid seda polnud märgata,» rääkis naine. Ühel hetkel hakkas neiu kurtma, et ei saa hingata. Teismelisel polnud kaasas ravimit allergilise šoki vastu ning ta ema jooksis selle järele apteeki, kuid ei saanud seda, sest tal puudus retsept.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles