Jõulueelsed müügihitid: mandariin ja banaan

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanid.
Banaanid. Foto: SCANPIX

Tänavusel jõulukuul troonivad suurpoodide müügiedetabelite tipus traditsiooniliste igapäevakaupade kõrval mandariinid ja banaanid.

«Praegu on enimmüüdavaks tooteks loomulikult mandariinid, aga ka banaanid ja viinamarjad,» kommenteeris Tallinna Kaubamaja toidumaailma juhataja Kadri Aguraiuja. Ent populaarsed on ka kalatooted, näiteks graavilõhe, soolatud siiafilee, jahutatud lõhe- ja forellifilee ning forellimari.

Kaubamaja Köögi toodetest on klientide lemmikuks praekapsas pardilihaga. Jookidest ostetakse palju Vana Tallinn Glögi ja Vana Tallinn Winter Spice’i.

Jõulueelsel ajal on enimmüüdavate toodete seas ka kingitused – kinkekarbid ja -korvid, talveteed, meed, maitseained, pähklisegud, maiustused ja jõulutähed.

Rimi kauplusteketi müügiedetabelite tipus on piima, munade ja kohvikoore kõrval kampaaniatooted, näiteks õlled, kohv, sea abaliha ja suhkur.

Puuviljadest on aga suurima müügiga mandariinid, apelsinid ja banaanid. «Eriliselt tõstaksime siinkohal esile ka granaatõuna müügid. Tegemist on tootega, mida inimesed üha enam ostukorvi tõstavad,» ütles Rimi Eesti Food pressiesindaja Katrin Bats. Tänavusel jõulukuul on võrreldes mullusega granaatõuna müügid Rimides ja Säästumarketites kasvanud enam kui 20 protsenti.

Selveri jõulude müügiedetabelisse kuuluvad samuti mandariinid ja banaanid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles