Eestlased lõid elektrikeriste mobiilirakenduse

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikeriste mobiiliäpp.
Elektrikeriste mobiiliäpp. Foto: Huum

Eestis esimesena elektrikeriste tootmiseni jõudnud HUUM OÜ arendas välja mobiilirakendusega juhitava elektrikeriste puldi. See tähendab muuhulgas, et sauna temperatuuri ja kütmisaega saab mobiilist seadistada ja jälgida.

Huum OÜ juhataja Siim Nellis kinnitas, et jaanuarist tuuakse esimesena turule sauna juhtimispult, mille tööd saab reguleerida ka mobiilirakenduse abil. Juhtpulti saab seejuures kasutada kõikide tootjate elektrikeriste puhul. «Sauna saab sisse lülitada ning seadistada täpselt siis kui soovid, hoolimata asukohast. Pult ühendub läbi GSM võrgu HUUM serveriga, mis teenindab kõiki digitaalseid seadmeid. Sauna saab juhtida mobiililt, arvutist ja tahvlilt,» selgitas Nellis.

Tänavu hakkas Huum OÜ esimesena Eestis elektrikeriseid tootma. Esimene toode on elektrikeris Drop, mille eripäraks on Nellise sõnul oluliselt suurem kivide hulk (55 kg). «Kivide suurem mass tagab kvaliteetse ning pehmema leili. Graniidi temperatuur ei tõuse ülearu kõrgele ning leil on mahedam,» selgitas Nellis eelist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles