Politsei soovitab ka taksos laste turvatooli kasutada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse turvatool.
Lapse turvatool. Foto: Sven Andreson / Valgamaalane

Ehkki taksodes pole laste turvatoolid kohustuslikud, tuleks laste turvalisuse huvides politsei arvates neid siiski ka seal kasutada.

Suuremad taksofirmad pakuvad küll klientidele turvatooli kasutamise võimalust, kuid selle eest tuleb kliendil maksta lisatasu, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Taksos peavad kõik sõitjad, kaasa arvatud juht, olema turvavööga kinnitatud, nagu iga teise sõiduauto puhul, kuid samas ei kehti laste sõidutamisel taksodes sama ranged nõuded kui teiste sõiduautode puhul.

«Kui laps istub takso esiistmel, siis peab ta kindlasti olema turvatoolis, aga tagaistmel võib tegelikult lapsi ka ilma nõuetekohase turvavarustuseta sõidutada,» rääkis Põhja prefektuuri liiklustalituse juhataja Sirle Pai.

Tulika Taksol on turvatoolid lastele kaaluga 0-18 ja 18-36 kilogrammi ja taksot tellides tuleb arvestada lisaajaga, sest taksojuht võtab lapse tooli kontorist, Tallink Takso kliendid peavad turvatooli kasutamise eest maksma lisatasu ning näiteks Krooni Taksol on turvatoolid samuti kontoris olemas, aga kasutust need eriti palju ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles