Kindlustus korteri hallituskahju ei hüvita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitav korterisein.
Hallitav korterisein. Foto: Toomas Huik / Postimees

Haapsalus elava Hans Rudisaare korter on hallitanud aastaid, kindlustus korteri kordategemist ei hüvita.

Hans Rudissaare korteri magamistoa lagi on hallitanud aastaid, kirjutab Lehte Ilves Lääne Elus. Et korter oli Swedbankis kindlustatud, tegi kindlustus tänavu kevadel korteris remondi.

Kolmveerand aastat hiljem on hallitus jälle tagasi. Laeäär on must ja tapeet rullib ennast lahti. Novembris võttis Rudissaar uuesti kindlustusega ühendust. Kindlustaja tegi kohapeal akti ja helistas mõne aja pärast: enam nad remonti ei tee.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask selgitas Lääne Elule, et kindlustus hüvitab tavaliselt äkilise ettenägematu kahju. Pikkamööda tekkiv kahju, sh ka hallitus tavaliselt hüvitamise alla ei käi.

Et hallituse tekkepõhjuse peab välja selgitama korteriühistu, pöördus kindlustus enne kahju hüvitamist korteriühistu poole. Esimesel korral tunnistas ühistu, et hallitus võis tekkida läbi maja konstruktsioonide tunginud veest. Sel põhjusel kindlustus hüvitaski tol korral kahju.

Ka tänavu novembris pöördus kindlustus korteriühistu poole, et ühistu teeks selgeks hallituse tekkepõhjuse.

Korteriühistu esitas nüüd akti, et korteris ei ole tuvastatud veelekkeid ja tõenäoliselt põhjustab hallitust korteri vähesest ventilatsioonist tekkiv liigniiskus — aknad on plastikust, ei lase hästi õhku läbi.

«Liigniiskuse tagajärjel tekkinud hallitus ei ole kindlustusjuhtum ja kahjuks ei saanud kindlustus enam korteriomanikku aidata,» ütles Siilivask.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles