Galerii: Tallinna lastehaiglale anti üle annetustena kogutud mänguasjad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 23. detsembril andis mänguasjapoe 4kids omanik Kristy Kaljumäe Tallinna lastehaigla onkoloogiaosakonnale üle kuude jooksul annetustena kogutud mänguasjad.

Kaljumäe avas sügisel oma näidistepoes Tammsaare Ärikeskuses mänguasjade vahetuspunkti, kuhu tõid head inimesed suure hulga vanemaid ja uuemaid mänguasju. Neid kogunes nii palju, et lisaks onkoloogiaosakonnale sai paljude mänguasjade võrra rikkamaks ka vastsündinute osakond.

Lelusid täis kaste oli kokku kümmekond, vahetajaid oli umbes 50. «Väga hästi läks, mänguasju kogunes arvatust kordi rohkem. Saime raamatuid, koomikseid ja lauamänge, korralikke lastearvuteid, uusi arstimängukomplekte ning palju asju ka beebidele,» rääkis Kaljumäe.

Reegel oli lihtne: vahetuspunkti oli oodatud kolm tervet, töötavat ja puhast mänguasja ning juba olemasolevate mänguasjade seast sai vastu valida ühe. «Nii oli ka heategijal annetuse üle rõõmus meel,» rääkis Kaljumäe detsembri alguses Postimehele.

Paljud heategijad ei tahtnudki midagi vastu saada, lihtsalt tõid mõned korrasolevad mänguasjad, millega enam oma lapsed ei mängi.

«Järgmisel aastal tahaksin onkoloogiaosakonnale kinkida lagunenud papist mängumaja asemel midagi uut ja püsivamat,» rääkis Kaljumäe. Samuti plaanib ta jätkata mänguasjade vahetamisega, kuid peab veel mõtlema, kellele neid koguda, kuna lastehaigla onkoloogiaosakonna väikesesse mängutuppa neid väga palju ei mahu.

Ta kavatseb ühendust võtta veel mõne lastekoduga ning suhelda ka vähihaigete laste vanemate liiduga.

Kaljumäe palus aga kõigil neil, kes teavad inimesi, kes võiksid näiteks uutest mänguasjadest rõõmu tunda, võtta temaga ühendust e-maili teel: kristy@4kids.ee.

Kaljumäe avas mänguasjade vahetuspunkti põhjusel, et kui ta ise oma lapsega möödunud suvel lastehaigla onkoloogiaosakonda sattus, oli palatis vaid mõni üksik eakohane mänguasi. Seal on aga lapsi, kes vajavad pikaajalist ravi, mis kestab sageli kuid. Tal hakkas kahju emadest, kes tulid pisikeste beebidega pikemaks ajaks ja kes pidid lisaks kõigele eluks vajalikule võtma kaasa ka mänguasju. Nii tekkiski Kaljumäel mõte, et haiglas võiks lapsi oodata rohkem ning uusi ja teistmoodi mänguasju kui kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles