Üle 5000 eestlase sõidab pühadeks välismaale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisipakkujas tuleb olla kindel.
Reisipakkujas tuleb olla kindel. Foto: SCANPIX

Eesti suurima reisibüroo Estravel hinnangul reisib tänavu pühadeks välismaale puhkama üle 5000 eestimaalase.

Neist pea 4000 sõidab välismaale juba jõuluks, ülejäänud tuhatkonna reis algab enne aastavahetust.

Jõuluaja reisijate populaarsemateks sihtkohtadeks on Eesti naaberriigid Soome ja Rootsi. Päikesereiside sihtkohtadest eelistatakse tänavu enim Araabia Ühendemiraate ja Taid.

«Suures plaanis jagunevad aastalõpureisijad kaheks: ühed sõidavad jõuluks külla oma välismaal elavatele lähedastele, teised kasutavad pikka pühadeperioodi ja koolivaheaega puhkusereisiks soojal maal,» rääkis Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson.

Kui aasta lõpus on eestlaste eelistatuimaks puhkusereisi sihtkohaks Araabia Ühendemiraadid, siis kogu aasta populaarseim puhkusereisi sihtkoht on Estraveli andmetel jätkuvalt Türgi, millele järgnevad Kreeka, Kanaari saared ja Egiptus.

Kokku reisisid Eesti inimesed Estraveli vahendusel 2013. aastal üle maailma 174 riiki. Enimkülastatud riigid olid Soome, Rootsi, Saksamaa, USA, Belgia ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles