Elutuba õues

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutuba õues
Elutuba õues Foto: Helen

Sel nädalavahetusel kolisime ametilikult oma elutoa õue. See mulle suve juures meeldibki, et aiast saab üks suur ja värviline lisatuba :-)

Ilmad olid üldse sel nädalal aias olemist soosivad ja nii ma iga võimaliku hetke õues veetsingi.

Kiikdiivanil aega mööda lasta on küll hea, aga siis ma märkan ikka asju, mida võib-olla ei peaks...ehk siis reede õhtul tundus mulle, et võõrasemasid võiks ikka veel rohkem olla. Ja nii ma laupäeva hommikul rattaga Hortesesse uue portsu järele sõitsingi. Sai kohe palju kollasem ja rõõmsam...kuigi täna vaatasin, et paar tükki tegelikult mahuks ju veel :D

Rohimisega sain ka sel nädalavahetusel algust teha. Kõige vähem nõudlik taim, naat, oli vallutanud terve piibelehe peenra ja mujal peenra servades oli võimust võtnud nõges. Õnneks on aga taimedel juured veel väiksed ja kõik tuleb maast välja suurema vaevata. Kõige all pean ma silmas kõike peale teelehtede ja võilillede ;-). Muru meil veel niita ei saa, võib-olla alles järgmisel nädalavahetusel, nii et madala ja alles võrsuva muru seest paistavadki praegu välja pikad võilille lehed ja suured teelehtede laigud. Proovisin teelehti ka pesakonniti välja juurida, aga umbes kümneni jõudes kaotasin püsivuse. Ja eks nad kasvavad ka seal kus on koera jooksurada ehk siis tugevasti kinni tambitud maa. Otsustasin, et las nad olla...et nad ka samamoodi rohelised, nagu muru ja ehk on muru ükspäev nii tugev, et lämmatab nii teelehed kui võililled ära. Naiivne, eks ;-)

Mitme linnulaulukontserdi osaliseks sain ka nädalavahetusel. Vara hommikul ja hilja õhtul, kui liiklus on hõre, ei saagi aru, et linnas elad. Ja palju liblikaid nägin ka. Ligi paarkümmend tükki kindlasti :-)

Heleni aed asub siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles