Lugeja üleskutse: boikoteerime pühade ajal supermarketeid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik suuremad jaemüügiketid otsivad aktiivselt töötajaid, nii ka Prisma.
Kõik suuremad jaemüügiketid otsivad aktiivselt töötajaid, nii ka Prisma. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarbija24 lugeja Mart teeb ettepaneku loobuda pühade ajal poodide külastamisest, kui poed on tühjad, on ka müüjatel lootus veeta riigipühasid koos oma peredega. Tarbija24 avaldab kirja muutmata kujul.

Prisma peremarket on Soome kett. Soomes olid kõik Prismad jõulupühade ajal suletud. Soome iseseisvuspäeval olid seal kõik Prismad kinni, aga 24. veebruaril Eestis on kõik tavapäraselt lahti.

Miks Prisma ei austa Eestis oma töötajaid ja ei anna neile vaba päeva, et ka nemad saaksid pere seltsis pühasid väärikalt tähistada? Miks ei võiks Soome päritolu kett vähemalt eeskuju näidata, et marketid ei pea olema kõikidel pühadel täisaeg avatud?

Kodumaal käitute austavalt, aga Eestis mitte? Mitte ükski Eesti seadus ei keela poodi varem kinni panna või suletuna hoida. Samuti tundub koomiline õigustada lahtiolekut sellega, et mõnel päeval aastas on siis võimalus madalapalgalistel töötajatel topeltpalka teenida. Võiks ju muul ajal siis kah paremini maksta.

Mis suur vajadus on minna pühade ajal poodi, kui muudel päevadel on võimalus hiliste õhtutundideni oma ostud sooritada?

Ise isiklikult ei käi nimme pühade ajal poes - mida rohkem nii käituvaid on, siis ehk lõpuks poepidajad saavad aru, et pole mõtet tühja poodi lahti hoida. Kutsun üles ka teisi käituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles