EMOsse pöörduti pühade ajal põiepõletiku ja viirusinfektsiooniga

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond.
PERHi erakorralise meditsiini osakond. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni pöördus Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonda (EMO) kokku 1493 patsienti, kellest suurt osa vaevasid kergemad tervisehädad nagu viirusinfektsioon.

Pöördunud patsientidest 244 vajasid edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 376 ehk veerand kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 43 patsienti.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põllu sõnul pöördus pühadenädalal EMOsse enim patsiente esmaspäeval, kui pöördujaid oli 253 ja reedel, kui kokku oli 257 pöördumist. «Esmaspäeval ja reedel toodi haiglasse ka tavapärasest rohkem patsiente kiirabiga,» sõnas Põld ning lisas: «Möödunud nädalal oli väga palju kergemate tervisehädadega pöördujaid. Pöörduti erinevate kõrva-nina-kurgu kaebustega, viirusinfektsiooni nähtudega, põiepõletikega jne.»

Erakorralise meditsiini osakonda pöördujatel palume arvestada, et kriitilises seisundis haigeid teenindatakse väljaspool üldjärjekorda ning kergemas seisundis haigete ootejärjekorrad võivad seetõttu pikeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles