Tabletiaborti teinud Briti neiu rasedus jätkus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aborti kahetsenud naine sai protseduuri ebaõnnestumise tõttu teist korda emaks.
Aborti kahetsenud naine sai protseduuri ebaõnnestumise tõttu teist korda emaks. Foto: SCANPIX

Tabletiaborti teinud 19-aastane Shannon Skinner avastas kolm kuud hiljem, et on siiski rase.

Skinnerile, kes jäi rasedaks juba teist korda, oli abordi tegemine raske katsumus, mida ta kohe kahetsema hakkas, kirjutab Daily Mail.

Esialgu arvas naine, et teise lapse saamiseks on veel liiga vara - tema ja ta partner on juba üheksakuuse tütre Lacie vanemad.

«Arvasime, et abort on õige otsus, kuna meil oli probleeme ja me ei arvanud, et lapse ilmaletoomine on hea mõte,» rääkis Skinner. «Olen alati olnud üks neist inimestest, kes on abordi vastu, kuid kannatasin sünnijärgse depressiooni käes.»

Tema tütreke oli siis vaid neljakuune. «See ei olnud lihtne otsus, hakkasin seda kohe kahetsema.»

Bristolist pärit naine tegi abordi Marie Stopes’i kliinikus. Temale teadmata aga protseduur ebaõnnestus, mida juhtub väga harva.

Kui tal esines abordi järel hommikust iiveldust ja tundis kõhus liigutusi, tegi ta koduse rasedustesti, mis osutus positiivseks.

Pöördunud arsti poole selgus, et teine test on negatiivne ning naisel esinenud sümptomeid peeti tabletiabordi kõrvalmõjudeks.

Skinner tundis end jätkuvalt kehvasti ning kolmanda rasedustesti järel avastati, et ta siiski ootab last. Esialgu väideti, et naine jäi uuesti rasedaks pärast abordi tegemist, kuid hilisemad testid siiski kinnitasid, et tema sündimata tütar elas abordi üle.

Viiendat kuud rase Skinner käis viimati arsti juures möödunud nädalal, kui talle kinnitati, et veel sündimata laps tundub olevat füüsiliselt terve.

Praegu uuritakse St Michael’si haiglas, kuidas selline asi juhtuda sai. Pereplaneerimise organisatsiooni pressiesindaja sõnul võib tabletiabort ebaõnnestuda äärmiselt harva.

Briti rasedusnõustamise keskuse sõnul on abordijärgne kontroll väga oluline ning kõikidesse sümptomitesse peab suhtuma täie tõsidusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles