Viking Line toob ühe laeva Eesti lipu alla

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line laev XPRS.
Viking Line laev XPRS. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna-Helsingi liinil sõitev Viking Line'i reisiparvlaev Viking XPRS hakkab sõitma Eesti lipu all, enne seda tehtava remondi ajaks asenduslaeva liinile ei panda.

Seni Rootsi lipu all opereerinud laev naaseb pärast ligi nädalast remondipausi marsruudile sinimustvalgetes värvides - esimene väljumine on 24. jaanuaril kell 11.30 Helsingist, teatas ettevõte.

Viking XPRS viibib dokis ajavahemikul 13.-23. jaanuar ning Viking Line´i poolseid asendavaid väljumisi Tallinna-Helsingi liinil sel ajavahemikul ei toimu. Eesti lipu all saabub Viking XPRS esimest korda Tallinna sadamasse 24. jaanuaril kell 14.00 ning sealt alates sõidab graafikujärgselt kaks korda päevas edasi-tagasi Tallinnast Helsingi südalinna.

Eesti lipu alla toomine annab laeval tööd ligi kahesajale laevanduse, toitlustuse ja klienditeeninduse spetsialistile. Dokis oleku päevadel koolitatakse põhjalikult Viking Line'ile värvatud uut Eesti personali. 

Lisaks regulaarsetele hooldustöödele tehakse Viking XPRSile dokis klassifitseerimisettevõtte ja teiste ametivõimude poolt erinevaid lipuvahetusega seotuid tehnilisi ja laeva turvalisust kinnitavaid ülevaatusi ja sertifikaatide kontrolli. Seni rootsikeelsed tehniliste ruumide sildid vahetatakse eesti- ja ingliskeelseteks.

Ka reisijatele mõeldud ruumides tehakse dokis viibimise ajal mõni reisimugavust parandav uuendus. Klientidelt saadud tagasiside alusel lisatakse istekohti laeva kaheksandal tekil asuvate restoranide ja kohvikute lähedusse. Blue Deli-restorani teeninduskiirust suurendatakse uue kassaliiniga ning uusi istekohti lisandub ka laeva tantsupaviljoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles