Lugeja küsib: kas võin 1/3 korteri kuludest ettevõtte kuludeks kanda, kui töötan kodus?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minu ettevõte on registreeritud minu elukohta. Olen ise ainuke juhatuse liige ja omanik. Tööd teengi kodus - kasutan selleks ühte tuba. Kas võin oma kodukulud (kommunaalmaksed, internet, telefon) osaliselt firma kuludesse kanda? Nt 1/3 ulatuses (mul on kolmetoaline korter, millest üks tuba on tööruum). Kas seda peab kuidagi tõestama?» küsib ettevõtja.

Vastab Vello Vallaste firmast Vallaste ja Partnerid OÜ.

Kui äriühing kasutab oma ettevõtluses selliseid hüvesid, mille eest maksab keegi teine, siis on ka need tema ettevõtlusega seotud kulud. Äriühing peab need kulutused hüvitama. Äriühingul ja ruumi omanikul tuleks kulude jaotamises kirjalikult kokku leppida. Kokkulepe ja maksjale laekuvad kuluarved tuleb anda äriühingu raamatupidamisse, kus need võetakse arvele vastavalt kokkuleppele. Kas äriühing ruumi ja muid hüvesid ka reaalselt kasutab (st kas kulud on jaotatud õiglaselt), on fakti küsimus. Eelkõige on tõendiks äriühingu juhatuse selgitus.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles