Jõulujärgsed allahindlused mullusest julgemad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised allahindlused Rocca Al Mare kaubanduskeskuse Rademari kaupluses.
Talvised allahindlused Rocca Al Mare kaubanduskeskuse Rademari kaupluses. Foto: Andres Haabu / Postimees

Sooja talve tõttu on sügis-talvehooaja kaubavarud poodides oodatust suuremad ja seega teevad paljud kauplused mullusest suuremaid allahindlusi.

Talvehooaja allahindlused said hoo sisse juba detsembri keskel või jaanuari esimestel päevadel. Paljudes riidepoodides lubatakse soodsaid pakkumisi jaanuari lõpuni, spordipoodides aga märtsi või aprilli alguseni. Kui enamasti kinnitati kauplustest, et konkurentide käitumine nende kampaaniate ajastust ei mõjuta, siis Rocca al Mare Matkaspordi kaupluse juhataja Jana Põldver tunnistas, et nemad sõltuvad paljuski sellest, mida teeb kaubanduskeskus.

Matkasport hindas 2. jaanuari hommikul alla jalanõud. «Keskuses algasid allahindlused täna (2. jaanuaril – toim). Meil on pigem järkjärguline hinnamuutus – kevade poole läheb üha soodsamaks. Aga kui konkurendid palju alla hindavad, siis peab survega kaasa minema,» rääkis juhataja. Põldveri sõnul nihkub sooduspakkumiste aeg aasta-aastalt varasemaks. «Isegi kui tahaks hiljem alustada, pead teistega kaasa minema.»

Adidases hinnati kõik eelmise ja selle hooaja tooted alla vähemalt 20 protsenti, mõned isegi 50 protsenti. Sportlandis jäävad allahindlused vahemikku 20–60 protsenti. Võrreldes mullusega on Sportland Eesti juhatuse esimehe Gerd Kiili sõnul allahindlus suurem, sest laoseis on piisav ja talv suhteliselt soe.

Kaubamärke Reserved, Mohito, Cropp ja House müüva LPP Retail Estonia regionaaldirektori Tarmo Põikliku sõnul sõltuvad allahindlused laoseisust ning tänavu kindlasti ilmast. «Erakordselt sooja talve tõttu on näiteks jopede müük olnud tagasihoidlik ning nende hindu seetõttu tugevasti kärbitud,» märkis ta.

Allahindlused neis kauplustes algasid juba 13. detsembril ja kestavad jaanuari lõpuni. Detsembri keskel tekkisid suured soodussildid Seppälässe, kui sügistalvine kollektsioon hinnati 40 protsenti alla. Sooduspakkumine lõpeb 70-protsendilise allahindlusega jaanuari lõpus.

«Sellel aastal on allahindlus ehk natukene võimsam, kuna kaubavarud on kehva talve tõttu suuremad,» nentis Seppälä piirkonnajuht Siiri Rooma, kelle sõnul ei vastanud sügismüük seekord sugugi ootustele.

Eilsest pakub paljusid riideid, jalanõusid, kodukaupu ja aksessuaare 40-protsendilise allahindlusega Stockmanni kaubamaja. Võrreldes Soome Stockmanniga on Tallinna Stockmannis allahindlusprotsendid samad, kuid kaubavalik ja kogus on mõnevõrra erinevad. Et allahindlused on samad nii Eestis, Soomes, Venemaal, Lätis kui ka Leedus, kinnitas ka Seppälä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles