Saaremaa Lihatööstuse reklaam pahandas taimetoitlasi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Lihatööstuse reklaamplakat.
Saaremaa Lihatööstuse reklaamplakat. Foto: Lugeja foto

Virtsu sadamas rippuv Saaremaa Lihatööstuse reklaamplakat, kus mägiveise kõrval seisab kiri «Taimetoitlased on jändid!», pahandas sotsiaalmeedias inimesi, kes pidasid loosungit ekslikult taimetoitlasi solvavaks.

«Mida see sõna «jänt» üleüldse tähendab? Mulle tundub see plakat tiba õel,» kirjutas üks naine Facebookis. «Ei tea, kummaline reklaam,» tõdes teine.

Saaremaa Lihatööstus teatas, et kuna kasvatab suure osa toorainest Saaremaal ise, siis tuli sealt idee näidata reklaamis tööstuse enda veist. «Mainitud lause viitab samal plakatil olevale fotole Šoti mägiveisest. Šoti mägiveis on väga efektse välimusega ja mõjub Saaremaa rannaniitudel vaatajale positiivselt. Saarlane ütlebki sellistel puhkudel, et «vaata, kui jänt»,» selgitas Saaremaa Lihatööstuse müügidirektor Koit Repnau.

Repnau lisas, et mainitud lahenduse pakkus välja ja tootis Saaremaa Lihatööstusele Raadio Kadi ning hetkel näeb sellist reklaamplakatit ainult Virtsu sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles