Endised Nokia töötajad valmistavad jalgrattaid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnas sõitmiseks mõeldud jalgrattad.
Linnas sõitmiseks mõeldud jalgrattad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nokia tehasest kärbete ajal koondatud 12 töötajat asusid Soomes Salo linnas kodumaise tootja Soliferi juures tootma uut klassikalist linnaratast.

Solifer Oy on Soome kuulus jalgrataste, mopeedide, paatide jms tootja, kirjutab Soome rahvusringhääling Yle. Soliferi teatakse tema linnarataste poolest, mis on traditsiooniliselt püstised ja mida hüütakse ka n-ö «vanaema jalgrattaks».

Nüüd hakkavad uusi linnarattaid tootma 12 varem Nokia tehasest kompanii kolimisel koondatud inimest. Juba 2014. aastal loodavad endised töötajad toota Salos 10 000 jalgratast. Müügiga plaanivad nad alustada veebruaris.

Soliferi rahvusvahelise osakonna tegevjuht Jari Komulainen nentis, et plaan toota uusi Soliferi linnarattaid on olnud juba kümme aastat. «Kui Nokia lasi need inimesed lahti, siis andis see ettevõtmisse uue hoo. Seda laadi ettevõtmine vajab ruumi ja inimesi. Salos on mõlemat,» lisas ta.

«Loomulikult on oluline, et saame nüüd imporditud kauba asendada kodumaal toodetuga. Inimesed saavad siin tööd,» põhjendas Komulainen, miks jalgrataste tootmine linnale pärast majanduslangust kasulik on.

Soomes müüakse igal aastal 250 000 jalgratast, neist viiendikku toodab Solifer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles