Parts: Edelaraudtee pressis riigilt raha välja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandusminister Juhan Partsi kinnitusel küsisid Edelaraudtee juhid mõne aasta eest riigilt kaks korda rohkem dotatsiooni, ähvardades muidu reisirongiliikluse peatada ja rongid maha müüa.

Tarbija24le antud intervjuus rääkis majandusminister, et sellise väljapressimise peale suutis toonane Elektriraudtee leida diiselrongid, mida oleks saanud Edelaraudtee veeremi asemel kasutada. Sellest teada saades loobus Edelaraudtee lisaraha nõudmisest ja leppis senise dotatsiooniga.

Hoolimata probleemidest, mis tekkisid rongiliikluse üleminekul  riigiettevõtte kätte, on Parts veendunud, et muudatusi tuleb teha ka mandri ja saartevahelises laevaliikluse korraldamises.

Minister tunnistas, et Eestis on ühistranspordiga suuri probleeme, kuid ta ei pea lahenduseks, et seda hakatakse korraldama näiteks transpordiministeeriumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles