23. detsembri kaarditehingute arv lõi rekordi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse.
Kaardimakse. Foto: Toomas Huik / Postimees

Swedbanki kaardimaksete statistika järgi saabus detsembrikuu tippaeg Baltikumis 23. detsembril, kus näiteks Eestis tehti üle 900 000 kaarditehingu päevas.

Eelmisel aastal samal ajal oli see number 650 000.

Swedbanki igapäevapanganduse juht Eestis Kai Voore sõnul olid kaarditehingute mahud Lätis ja Leedus pea kaks korda Eestist väiksemad. «Kui Lätis ja Leedus tehti minutis ca 1000 tehingut, siis Eestis oli see number 1800. Kokku teeb see kogu Baltikumis üle 2,2 miljoni kaarditehingu 23. detsembri jooksul,» märkis Voore.

«Kõige rohkem tehinguid tehti pärastlõunal ajavahemikus 12-14, mis on seletatav sellega, et kõikides riikides olid lühendatud tööpäevad ning inimesed tegelesid jõuluostudega,» lisas Voore.

Ka Rootsis tõusid kaarditehingute arvud sel päeval rekordilisele tasemele – tipphetkel tehti igas sekundis üle 300 tehingu ning kogu päeva peale tehti ainuüksi Swedbanki kaudu üle 10 miljoni kaarditehingu.

Kaarditehingute hulka kuuluvad nii kaardimaksed kui ka automaadist sularaha võtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles