Tarbijakaitseamet kontrollis sigarettide tuleohutust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis tohib müüa vaid kiiresti kustuvaid sigarette.
Eestis tohib müüa vaid kiiresti kustuvaid sigarette. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Tarbijakaitseamet kontrollis koostöös päästeametiga eelmisel aastal sigarettide Next Red ja Wall Street Silver Labeli süttivust.

Euroopa Liidu (EL) standardi järgi ei tohi ühe partii 40 sigaretist üle 25 protsendi lõpuni põleda, teatas amet.  Tarbijakaitseamet valis koostöös päästeametiga välja enim probleeme tekitavad suitsumargid, mis võeti kontrollimiseks. Sigarette testis Läti Sertifitseerimiskeskus, kellel on selleks vastav pädevus. Wall Street Silver Labeli partiis põles terves pikkuses viis ja Next Redi partiis null protsenti testitud sigarettidest.      

 Alates 2011. aasta novembrist tohib kõikides EL-i liikmesriikides müüa ainult kiiresti kustuvaid sigarette ehk RIP-sigarette. Need on kaetud spetsiaalsete takistusribadega, et raskendada sigareti ümbrispaberi edasipõlemist. Samuti on sigareti sisemise põlemise vähendamiseks tubakas tihedamalt pakitud. Need omadused tagavad sigareti kustumise, kui seda ei tõmmata piisavalt tihti.

Kuigi kiiresti kustuvad sigaretid vähendavad tulekahjuriski, ei tähenda see seda, et sigareti hooletusse jätmisel õnnetust juhtuda ei võiks. Seetõttu peavad tarbijad meeles pidama, et tuleohutuse eest vastutavad ennekõike nemad ise.

Hooletu suitsetamine oli möödunud aastal peamine tulekahjudes hukkumise põhjus ja ka väga suur  osa tulekahjusid puhkeb inimeste kodudes hooletu suitsetamise tõttu ruumides.

Testitud suitsud olid pärit Selverist ja katse viidi läbi eelmise aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles