Kingi saab parandada ka posti teel

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus ehk ei peagi enam jalatsite parandamiseks ise töökotta kohale minema.
Tulevikus ehk ei peagi enam jalatsite parandamiseks ise töökotta kohale minema. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tabasalus töötav Kingake OÜ katsetab praegu koos Eesti Postiga võimalusi, et jalatsiparanduseks poleks tarvis enam töökotta minna. Piisab jalatsite postiga meistri kätte saatmisest ning hiljem saab parandatud jalavarjud samamoodi tagasi.

Kingake OÜ praegused põhitegevused on jalatsite parandus, numbrite ning siltide valmistamine, kirjutab ajaleht Harju Elu. Nüüd juurutab aga firma üks eestvedaja Tarvo Jõgisuu koos meistritega võimalust, et klient saaks saata remonti vajavad jalatsid Eesti Posti kontorist või pakiautomaadist.

Jõgisuu sõnul tekkis idee mullu koos kingsepp Aili Väliga Tabasalu mäest üles sõites. «Ta võtab Tallinnast ühest töökojast kaasa saapaid, et nendel lukke vahetada. Siis tulime ideele, et miks teha seda teistele,» ütleb mees.

Koos IT asjatundjast Haapsalu meistriga koostati internetipoe lehekülg. Samuti võeti kontakti Eesti Postiga. Jalatsite saatmine ja parandamine käib Jõgisuu ja Kirjušetškini sõnul järgmiselt: «Teil läheb katki saapalukk. Siis võtate jalatsi, lähete postkontorisse või -bussi ja räägite mure ära. Töötaja täidab ära vajalikud lahtrid, võtab vastu raha ja saadab pakiga meile,» ütlevad mehed. Kui lukk on vahetatud, siis saab klient parandatud saapa postkontorist kätte.

Teine võimalus on saata jalatseid läbi kodulehe Post24 automaatide kaudu, valides kingsepp24.ee`s vajaliku töö, tutvudes kasutustingimustega ning valides kontori või pakiautomaadi. Plaanide kohaselt kulub parandusele neli ööpäeva. Siis saabub vastav teade ning paki saab automaadist kätte sama uksekoodiga. Jõgisuu kinnitusel on meistrite soov, et üle 15 euro maksva tellimuse saatmine oleks tasuta.

Lisaks on arendamisel kollektiivsete tellimuste vastuvõtt. «Näiteks firma, külaselts või sõpruskond kogub jalatsid kokku. Seejärel tuleb näiteks ELS-i kuller autoga seltsi- või vallamajja, viib jalatsid parandusse ja toob pärast tagasi ka,» selgitab Jõgisuu võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles