Lidl korjas kassadest maiustused ära

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidli poeketti kuuluv kauplus. Illustratiivne foto.
Lidli poeketti kuuluv kauplus. Illustratiivne foto. Foto: AFP

Suurbritannia Lidl supermarketite kassade juurest korjati ära ebatervislikud maiustused, mis asendati värskete ja kuivatatud puuviljadega ning mahladega.

Kommid ja šokolaadid on juba ära korjatud kõikide Lidli ketti kuuluvate marketite kassadest, kirjutab The Guardian. Lidli poode on Suurbritannias 600. Ebatervislikud maiustused on vahetatud näiteks kuivatatud puuviljade ja mahlade vastu.

Lidl kliendiuuring näitas, et kümnest kliendist seitse valiksid kassa juures asuvast letist pigem tervisliku snäki šokolaadi asemel.

68 protsenti vanematest vastas, et lapsed kipuvad neilt kassajärjekorras oodates šokolaadi nuiama. 66 protsenti ütles, et nad on mingil ajal ka lapse soovile järele andnud. Lapsi tasustatakse hea käitumise eest poeretkel.

Lidl kinnitas, et on esimene kett Suurbritannias, mis on otsustanud säärase sammu astuda. «Me teame, kui raske on öelda lapsele ei. Kui me eemaldame maiustused kassade juurest, siis on vanematel lihtsam lapsi premeerida tervislikuma snäkiga,» rääkis Lidl UK direktor Ronny Gottschlich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles