Lugeja küsib: miks poed kilohindadega segadust tekitavad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
poeriiulid
poeriiulid Foto: SCANPIX

«Olen tähele pannud, et poodides on mitmeid tooteid, kus pakendi peal on näiteks kirjas 500 g + 250 g FREE. Pelmeenid, mõned joogid, külmutatud söögid jne. Kuid kui hinnasilti vaadata, siis pole kilohind mitte 500 grammi, vaid 750 g kohta pandud. Kas pole olemas seadust selle haldamisel? Mina ei tunne, et ma saaksin midagi sealt paki seest tasuta, kuigi see lubadus pakendil on,» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Seadus kohustab näitama hinnasildil hinda kas kilogrammi või liitri kohta ning seejuures tuleb arvestada kauba tegelikku kogust. Kui pakendis on näiteks kaks liitrit jooki ja sellel on märge 1,5 liitrit + 0,5 liitrit tasuta, siis meie peame kuvama liitri hinna arvestusega, et pakendis on kaks liitrit.

Sellised kampaaniad otsustab alati tootja ning põhjuseid võib olla mitu. Näiteks lõpetab tootja 1,5-liitrise karastusjoogi tootmise ja toob turule sama joogi 2-liitrises pudelis. Seejuures hinda ei tõsteta ning pakendile kirjutatakse, et pool liitrit on tasuta. Mõnda aega võivad need kaks toodet olla kaupluses ka kõrvuti müügil ning klient saab valida, kas ostab sama raha eest 2-liitrise või 1,5-liitrise pudeli. Mõnikord teevad tootjad ka ajutiselt selliseid kampaaniaid, kus ei muudeta hinda soodsamaks, vaid lubatakse sama raha eest suuremat kogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles