SEB piirab pangakontorite lahtiolekuaegu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangakontor.
SEB pangakontor. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates veebruarist jäävad mitmed SEB pangakontorid üle Eesti kas laupäeval või pühapäeval suletuks, kuna neil päevil on SEB-i kinnitusel klientide huvi kontoriteenuste vastu väga väike.

Alates 1. veebruarist on laupäeval suletud Rapla ja Paide kontorid. Mõlemad olid seni laupäevasel päeval avatud kella 10.00-14.00. Pühapäeval olid kontorid ka enne suletud.

Lisaks pole pühapäeval enam avatud mitmed kontorid suuremates kaubanduskeskustes Tallinnas – Kristiine keskuses, Lasnamäe Centrumis ja Rocca al Mare keskuses, mis muidu olid lahti kella 10.00-15.00.

Kui Lihula kontor oli seni igapäevaselt avatud kella 10.00-16.00, siis järgmisest kuust on kontor lahti esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti.

SEB pressiesindaja Silver Vohu põhjendab otsust kontorite külastatavuse langusega. «Neil päevadel, mil kontorid sulgeme, on külastatavus väga väike. Kui varem käidi kontoris peamiselt sularaha välja- või sissemaksete eesmärgil, siis nüüd on need muutunud pigem nõustamiskeskusteks,» märkis Vohu. «Igal pool on sularaha sisse- ja väljamaksuautomaadid, mis töötavad ööpäev läbi.»

Raplamaa Sõnumid kirjutas 15. jaanuaril, et SEB panga Rapla kontoris ei saa enam veebruarist sularahatehinguid teha. Vohu kinnitas, et hetkel ei plaani nad sularahavabaks muuta ühtegi teist kontorit.

«See kõik oleneb tarbijaharjumuste muutumisest. Nii kaua, kui on vajadust, jätkame sularahateenuste pakkumist oma kontorites. Reeglina on siiski ratsionaalne sularaha välja võtta ja sisse maksta pangaautomaadis, kus see on paljudele inimestele tasuta, samas kui kontorites on kõik sularahatehingud tasulised,» sõnas Vohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles