Üha enam teismelisi loobub Facebookist

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki. Foto: SCANPIX

Alla 17-aastaste Facebooki kasutajate arv üha langeb, samal ajal hakkab üha rohkem täiskasvanuid Facebooki kasutama, kinnitab Soome sotsiaalmeedia ekspert Harto Pönkä.

Harto Pönkä on monitoorinud Facebooki kasutajate statistikat mitu aastat, kirjutab Helsingin Sanomat. Kui täiskasvanud on keskendunud vaid Facebooki kasutamisele, siis noored jagavad üha enam pilte hoopis Instagrami vahendusel, vestlevad sõpradega rakenduse WhatsApp vahendusel ning kuulavad muusikat Youtube'ist.

Üks Facebookist loobunud teismeline on Emma Haverinen (16). «Ma küll olin Facebooki kasutaja, kuid enam mitte. Mu sõbrad ei tee seal mitte midagi,» tunnistas ta.

Internetis veedab ta aega hoopis jälgides kuulsusi Twitteris. Vestlemiseks kasutab ta mobiilirakendust WhatsApp või Skype’i.

Siiski on vara rääkida Facebooki allakäigust. Facebook on soomlaste jaoks number üks veel vähemalt aasta. Soomlased jäävad sotsiaalmeedia kasutuse poolest sageli globaalsetest trendidest maha.

Teismelised kasutavad Facebooki nii kaua, kui sarnane või parem teenus kasutusele tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles