California baarmenid peavad hakkama kindaid kandma

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baarman serveerib jooki, foto on illustratiivne.
Baarman serveerib jooki, foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Uus California toiduohutusseadus nõuab baarmenitelt edaspidi kinnaste kandmist, mis on baaritöötajad välja vihastanud.

Seaduse järgi ei tohi baarmenid USAs California osariigis enam kinnasteta purustada jääd, kaunistada jooke ega katsuda palja käega midagi, mis läheb otse klaasi, vahendab Fox News.

Muudatustega ei pea kohanema ainult baarmenid, vaid ka kokad ja teised toidukohtade töötajad, kes peavad hakkama kindaid kandma või kasutama toitude ja jookide valmistamiseks muid vahendeid nagu toidutange või kulpi, kui käitlevad «kohe söömiseks» toite nagu sushit, värskeid puu- ja köögivilju.

Mõned baarmenid aga väidavad, et kinnaste kandmine piirab nende tööd. «Kinnaste kandmine on lämmatav,» tõdes baarmen Matthew Biancaniello, kes on kunagi proovinud kinnastega töötada. Nii arvavad ka paljud teised baaritöötajad.

Muudatusse suhtuvad negatiivselt ka kokad, kes peavad kinnaste kasutamist ebaefektiivseks, samuti segavat need töötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles