Moskva lennujaamad keelavad olümpia ajal käsipagasist vedelikud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva lennujaamades ei tohi vedelikke enam kaasas kanda.
Moskva lennujaamades ei tohi vedelikke enam kaasas kanda. Foto: SCANPIX

Kaks Moskva rahvusvahelist lennujaama keelasid 2014. aasta Sotši taliolümpiamängude eel turvakaalutlustel käsipagasiga kaasaskantavad vedelikud.

Sotši ja Vnukovo lennujaamad teenindavad suuremat osa Venemaa rahvusvahelisest lennuliiklusest, kirjutab capitalfm.com. 7.–23. veebruarini toimuvatele olümpiapidustustele Musta mere kaldal on oodata suurt hulka välismaa fänne.

Sotši lennujaam teatas oma veebilehel, et keelu alla kuuluvad «kõik vedelikud, sh isiklikud hügieenivahendid, kosmeetikatooted, ravimid, vedelikud, spray´d ja geelid igal kujul». Lisaks ei tohi käsipagasiga kaasas kanda ka seesuguseid vedelaid aineid, mida kasutatakse näiteks kunstitööde tegemisel – värvid, liimid jms. Uued reeglid kehtivad 21. märtsini. Varem sai lennujaamades reisija käsipagasiga kaasa võtta kuni 100-milliliitrise vedeliku.

Seesugune ootamatu keeld ravimite osas tekitas venelaste seas mõistagi paksu pahameelt. Sel nädalal alustas Venemaa kõigi aegade suurimat turvalisuse operatsiooni olümpiamängude ajaloos – selle käigus üritatakse kõrvaldada islamistlike terroristide rünnakute ohtu. Üle kuu aja tagasi oli Volgogradis mäletatavasti kohalikel kokkupuude kahe enesetaputerroristiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles