Lugeja küsib: kuidas öelda tööandjale, et pean minema töövestlusele?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlusel käimiseks on mõistlik võtta puhkus.
Töövestlusel käimiseks on mõistlik võtta puhkus. Foto: SCANPIX

Minul on küsimus, kuidas aktiivsel uuele tööle kandideerimise perioodil praegust tööandjat teavitada, et mind on kutsutud sel nädalal kahele ja ka järgmisel nädalal (töö ajal) paarile vestlusele? Kas teha tööandjale kohe alguses oma tööotsingute plaan teatavaks? Samas võib see kaasa tuua erinevad probleemid, sest vestlustele jõudmine ei ole veel tööpakkumine ja võib-olla tuleb seal edasi töötada veel mõnda aega. Või siis rapsida-laveerida mitmel rindel, nii kuis oskad-jaksad? Paraku võib uue töö otsimine võtta aega, isegi aasta. Kas tööandjad on mõistlikud ja mõistvad?,» küsib lugeja.

Vastab karjäärinõustaja Tiina Saar.

Heade suhete alus on ausus. Ehkki lahkumisplaanidest teavitamine on ebamugav, sest osa tegevusest on toimunud justkui tööandja selja taga, on see oluline.

Hea oleks välja tuua, mis on põhjused. Milliseid uusi väljakutseid uuest tööst otsitakse. Lisaks aidata oma praegusel tööandjal enda puuduv koht täita, et  üleminek oleks võimalikult sujuv ja kliendi-, koostöösuhted kannataksid võimalikult vähe. Sel juhul on tööandja selles osas mõistvam.

Olukorras, kus tööandjaga usalduslikud suhted on aga katkenud, tasuks võtta sellisteks toiminguteks puhkus või palgata puhkus. Sest hoolimata hetkelisest keerulistest töösuhtest, ei pea tööandja maksma kinni uude kohta kandideerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles