Elron vähendab segadust Balti jaamas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri suunas sõitvad rongid ootavad reisijaid üksteise järel.
Eri suunas sõitvad rongid ootavad reisijaid üksteise järel. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kui seni seisid paljud eri suundadesse väljuvad rongid Tallinnas Balti jaamas üksteise järel, siis nüüd on kõige enam segadusi tekitanud väljumine tõstetud teisele teele.

Eelmisel nädalal kirjutas Postimees, kuidas Tallinnas Balti jaamas satuvad reisijad segadusse, kuna eri aegadel ja suundades väljuvad rongid seisavad üksteise taga. Selle nädala alguses otsustas Elron kõige enam segadust tekitanud väljumised suunata eri teedele.

«Optimeerisime Balti jaama kasutust viisil, kus Türile 16:56 väljuv rong ei välju enam Viljandi rongi tagant, vaid eraldi teelt nr 6,» teatas rongifirma Twitteri vahendusel.

Elroni müügi- ja turundusjuhi Norbert Kaareste sõnul pöördus just selle väljumise tõttu kõige enam pahaseid kliente ettevõtte poole.

Analoogiline olukord on Balti jaamas ka poole kolme paiku päeval, kui kell 14.35 Aegviitu väljuv rong seisab kell 14.40 väljuva Riisipere rongi taga ning õhtul, kui kell 18.20 väljuv Rapla rong seisab kell 18.59 väljuva Narva rongi taga. «Kuna need on väljaspool tipptundi, siis nende väljumiste kohta pole me pretensioone saanud,» rääkis Kaareste.

Elron saatis alates 8. jaanuarist Balti jaama oma töötajad, kes peaksid reisijaid õigesse rongi suunama.

Eesti Raudtee pressiesindaja Liina Halliku sõnul on reisijaid segadusse ajav olukord tekkinud seetõttu, et Balti jaama saabuvate ja sealt väljuvate rongide arv on oluliselt kasvanud sellest ajast, kui riigisisest reisijatevedu hakkas korraldama Elron. Tema sõnul korraldatakse Balti jaamas olevate teede kasutus nii, et liiklusgraafik oleks täidetud. Kahe rongi seismine ühe platvormi ääres on vajalik, kuna muul viisil ei ole võimalik täita kehtestatud liiklusgraafikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles