Lugeja küsib: kas samaliigiline liiklusrikkumine pikendab eelmise rikkumise tähtaega?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Varem oli nii, et järgnev samaliigiline rikkumine aasta jooksul pikendas eelmise kehtivust ja seda arvestati raskendava asjaoluna karistuse määramisel. Uudistest on läbi käinud, et seda taheti muuta selliselt, et iga rikkumine kehtib aasta selle toime panemisest ja järgnev samaliigiline rikkumine ei pikenda eelnevat. Kuidas selle asjaga praegusel hetkel on? Sain kiiruse ületamise eest karistada ja tasusin trahvi 26.11.2012 ja nüüd sain uue trahvi 18.11.2013. Kas see esimene rikkumine kehtib ikkagi kuni 26.11.2013 või viimase rikkumise järgi, kuni 18.11.2014?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Karistusregistri seaduse § 24 lõike 1 punkt 1 kohaselt karistusandmed kustutatakse registrist ja kantakse üle arhiivi, kui väärteo (va maksuväärteo eest) eest mõistetud või määratud rahatrahvi tasumisest, aresti kandmisest, üldkasuliku töö sooritamisest või põhikaristusena juhtimisõiguse äravõtmisest on möödunud üks aasta. Uus väärtegu selle tähtaja kulgemist ei katkesta. Seega, kui tasusite eelmise trahvi 26.11.2012.a, siis kustutatakse selle kohta karistusregistrisse kantud karistusandmed ühe aasta möödumisel ehk 26.11.2013. 18.11.2013.a määratud trahv varasema trahvi andmete kustutamist ei takista.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles