Alaealised ei saa energiapadjakesi enam ka Solarise toidupoest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kickupi energiapadjad.
Kickupi energiapadjad. Foto: Tarbija24

Kickupi toodete müümisest alaealistele otsustas R-kioski järel loobuda ka Solarise toidupood. Lisaks paigutatakse energiapadjakesed homsest uude, vähemnähtavasse kohta.

«24. jaanuarist keeldusime Solarise kaupluses Kickup toodete müügist alaealistele, samuti paigutame tooted vähemnähtavasse kohta,» kinnitas ABC Supermarketsi juhatuse liige Andrus Põld.

Toodete müügialused olid enne kinnitatud kassatsoonis postide külge näo kõrgusele. Hetkel on tooted müügist kõrvaldatud ning homme leitakse neile uus koht. «Ilmselt saab uus müügikoht olema küll kassatsoonis, kuid muu kauba vahel,» nentis Põld.

R-kiosk otsustas Kickup toodete müügi alaealistele peatada 23. jaanuaril. Tarbijakaitseamet algatas R-kioski suhtes tubakaseaduse rikkumise tõttu haldusmenetluse ja saatis energiapadjakesi Eestisse toovale ettevõttele märgukirja.

Küsimusele, miks algatas amet haldusmenetluse vaid R-kioski suhtes, vastas tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski, et hetkel ootavad nad ülevaadet kohtadest, kus selliseid tooteid veel müüakse. «Kui müüakse ka neis kohtades alaealistele tooteid, mida neile müüa ei tohi, siis alustame ka nende kohtade suhtes haldusmenetlust,» märkis Turetski.

Kui R-kiosk ja Solarise toidupood lõpetasid Kickupi toodete müümise alaealistele tarbijakaitseameti tähelepanu tõttu, siis Premium-7 tanklaketi turundusjuhi Aiki Tiisleri sõnul informeeriti koheselt kõiki nende müügipunkte, et eetilistel kaalutlustel ei tohiks Kickupi energiapadjakesi lastele müüa.  

Tiisler aga lisas, et viimasel ajal kestvate vaidluste tõttu otsustasid nad Kickupi energiapadjakeste müügi kõikides oma müügikohtades peatada.

Kickupi tooteid müüakse ka Grossi kauplustes, kuid Tarbija24-l ei ole õnnestunud kauplusega ühendust saada.

Aasta algusest on R-kioskites, Solarise toidupoes, Premium-7 tanklates ja Grossi toidukauplustes müüdud Kickupi energiapadjakesi, mille välimus ja pakend jäljendavad Eestis keelatud mokatubakat. Tubakaseaduse kohaselt ei või alaealistele müüa tooteid, mille kuju sarnaneb tubakatoote omaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles