Lugeja pahandab: pood skeemitab säilivusajaga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina Maximast ostetud juust.
Räpina Maximast ostetud juust. Foto: Lugeja pilt

Möödunud reedel Räpina Maximat külastanud klient avastas kodus üllatusega, et juustule oli kleebitud kaks hinnasilti: alumisele oli märgitud «kõlblik kuni 23.01», pealmisele aga «kõlblik kuni 2.02».

«Juust tundus olevat korralik ja säilivusaega ka veel jagus. Koju jõudes avastasin, et hinnalipiku all on veel üks, kakkusin selle siis pealt ära ja leidsin, et selle juustu säilivusaeg on juba 23.01 lõppenud ning peale on pandud lihtsalt uus kleeps uue kuupäevaga,» rääkis Tarbija24 poole pöördunud Tatjana, kes arvas, et tegemist on petuskeemiga.

Alumine hinnasilt juustul. Lugeja pilt

Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid selgitas, et vale kuupäevaga hinnasilt sattus õige sildi alla kauplusetöötaja eksimuse tõttu. «Töötaja oli algse sildi masinast välja printinud teisele tootele ettenähtud kuupäevaga,» märkis ta.

Erinevatele tootegruppidele seadistatakse eelnevalt vastav realiseerimistähtaeg. Seekord trükkis aga töötaja kaaluaparaadist välja hinnasildi eelmise kaalutud tootele ettenähtud realiseerimistähtajaga. «Märgates eksimust, trükkis töötaja välja korrektse hinnasildi koos õige kuupäevaga ning kleepis vale sildi üle.»

Erilaid tõdes, et kahjuks ei käitunud töötaja vastavalt korrale, kus vale hinnasildi puhul tuleb kindlasti vahetada välja kogu pakend. «Vabandame ostja ees tekkinud kahtluse eest, et müügil oli realiseerimistähtaja ületanud kaup. Kinnitame, et müügil olnud juustupakendi realiseerimistähtaeg 2.02 oli õige.»

Ta lisas, et sellegipoolest on tegemist kahetsusväärse ja lubamatu eksitusega, mille põhjuseks on töötaja tähelepanematus.

Maxima kvaliteediosakond rõhutas nii Räpina kui ka teiste kaupluste juhatajatele, et töötajatele tuletataks meelde korrektset käitumisjuhist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles