Poed: kõikidele kolijatele banaanikaste ei jagu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanikastid.
Banaanikastid. Foto: Openbaar Ministerie/AFP

Poodide esindajate sõnul küsivad kliendid aeg-ajalt ikka kolimiseks suuri banaanikaste, kuid kuna poed neid eraldi ei kogu, ei tarvitse neid ka kõigile jaguda.

Prisma Peremarketi turundusjuhi Silver Säga sõnul on eriti populaarsed banaanikastid, mis on tugevad ja kannatavad hästi transportimist. «Kui meie poole sellise sooviga pöördutakse, siis kastide olemasolul oleme alati kliendile vastu tulnud ja need ka tasuta andnud,» kinnitas Säga. Samas märkis ta, et paraku on neid tühje kaste kaupluses piiratud koguses ja ruumipuuduse tõttu pole neid võimalik ka koguda.

Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul peab samuti arvestama sellega, et tavaliselt ei ole kaupluses korraga palju tühje kaste. «Juhul kui kaupluses tühje kaste on, siis neid ka anname.»

Ta lisas, et peamiselt pakuvad nad mahukaid banaanikaste ning seejuures kastide arvule nad piiranguid ei sea ning raha nende eest ei küsi.

Pappkaste saab tasuta ja nii palju kui vaja ka ETK keti poodidest. «Mõistagi ei ole meil võimalik papptaara kaste sel eesmärgil ladustada - papptaara käideldakse meie kauplustes keskkonnasäästlike põhimõtete alusel - küll aga püüame võimalusel klientide soovidele vastu tulla ja kui kaupluses on parajasti sobivaid pappkaste olemas, siis klient need ka saab,» lubas ETK turundusdirektor Andres Lember. 

Ta arvas, et kõige otsitum on mõnusa suurusega pappkast, mis piisavalt palju mahutab ja mida oleks mugav ka tõsta ja tassida.

Rimides lähevad kastid, milles kaup kauplustesse tuuakse, igapäevaselt äraviskamisele. Juhul kui klient kauplusest küsib, siis on neid, mis sellel hetkel veel poes alles on, võimalik ka saada. «Vajadusel saab juba konkreetse kauplusega varasemalt kokku leppida, millal ja kui suures koguses kaste tarvis on,» märkis Rimi turundusjuht Andrija Lilleoja.

Säästumarketis on aga kassade ees spetsiaalne koht, kust kliendid saavad vajadusel kaste võtta. Lilleoja sõnul on kliendid sellest võimalusest ka teadlikud ja võtavad neid väga aktiivselt.

Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid nentis, et kaste on kliendid saanud tasuta ikka võtta, kas või oma ostetu kauplusest autosse viimiseks. Iseasi kui palju neid parajasti sel hetkel saadaval on, kui neid suuremas koguses vaja läheb.

Comarketi poode pidava ABC Supermarketsi ostujuht Andrus Põld ütles aga, et kõik nende papp-, paber- ja kilejäätmed kogutakse ja suunatakse taaskasutusse ning nemad sellist teenust ei paku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles