Töökoha saamiseks antakse ninale Eiffeli torni kuju

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina ilukliiniku reklaam.
Hiina ilukliiniku reklaam. Foto: AFP / Scanpix

Hiina ülikoolilõpetajate seas levib komme teha iluoperatsioon, et anda ninale Eiffeli torni kuju. Kuigi see võib tunduda kummaline, on see tööotsijate jaoks uus taktika saada tööle.

Prantsusmaal võib töö leidmine olla keeruline, kuid see on veelgi komplitseeritum Hiinas ning seetõttu võtavad mõned tööotsijad ette drastilisi samme, kirjutab Local. Konkureerides miljonite noortega, et pääseda karjääriredelile, pöörduvad noored ilukirurgide poole ninakuju muutmiseks.

«Me oleme mõjutatud Eiffeli torni ilust, me ei lisa  ninale midagi, vaid muudame selle kuju,» rääkis kirurg Wang Xuming AFP-le. Igal kuul teeb ta tosin sellist lõikust. Tudengid soovivad minna lõikusele, sest karjääri alustades tuleb neil  konkureerida paljudega. Mullu lõpetas Hiinas ülikooli seitse miljonit noort. Samas on isegi Hiina majandus tänu maailma majanduskriisile aeglustunud.

Iluoperatsioonide reklaame näeb Hiinas kõikjal. Ühel neist on kujutatud lääneliku välimusega, heledate silmade ja sirge ninaga noort naist. Samal pildil on ka Pariisi kõige tuntum monument.

7200 eurot maksva operatsiooni tulemus meenutab tegelikult vaid ähmaselt maailmakuulsa torni kontuure. «See on klassikaline monument, millel on äärmiselt esteetiline vorm ning me püüame kombineerida meditsiini kunstiga,» rääkis Wangi kliiniku administraator. «Me loodame, et see nina muutub klassikaliseks ja tekitab samu tundeid nagu Eiffeli torn.»

Hiinlased usuvad, et teatud kindel välimus aitab neil tööd leida. Töökuulutustes on mõnikord esitatud täpseid nõudeid inimese välimusele, näiteks kaalule. Pekingis museoloogiat õppinud 26-aastane Xu Yang tunnistas, et käis rasvaimuoperatsioonil ning ta usub, et see aitab teda tööle.

«Ma olin liiga paks. Ma arvasin, et pärast operatsiooni on lihtsam tööd leida,» rääkis ta. Ta lisas, et mõnikord pööratakse tööotsija välimusele rohkem tähelepanu kui tema oskustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles