Osa Elisa kliente tabab hinnatõus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa esindus Viru keskuses.
Elisa esindus Viru keskuses. Foto: Toomas Huik / Postimees

Elisa kahekordistab alates 1. märtsist MiNT Mild lisateenuse allalaadimiskiirusi ning sellega seoses tuleb klientidel edaspidi senise viie euro asemel välja käia kuus eurot.

Andmesidekiiruse kahekordistamine ja seeläbi ühenduse kvaliteetsemaks muutmine toob Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul kliendi jaoks kaasa teenuse senise hinna suurenemise viiendiku võrra ehk ühe euro jagu.

«Oleme tänaseks teinud tugijaamadesse mahukaid investeeringuid ja topeltkiiruse pakkumine nõuab neid veelgi. Samas ei tähenda kiiruse kahekordistumine topelthindu, MiNT lisateenuse uus hind jääb igal juhul turu soodsaimaiks pakkumiseks sellise andmesidekiiruse ja piiramatu mahu eest,» nentis Seppänen.

Tema sõnul on tegemist tehnoloogilise paratamatusega - seni kasutuses olnud 1 Mbit/s allalaadimiskiirust võimaldanud mobiilse interneti paketist sai aja möödudes piltlikult öeldes kunstlik filter, mis takistab suuremaid kiirusi võimaldavas levialas erinevate teenuste ja võimaluste täiemahulist kasutamist.

Seppänen selgitas, et MiNT lisateenuse andmete allalaadimise kiiruse kahekordistamine tähendab sisuliselt seda, et mobiiliga saab edaspidi veelgi kvaliteetsema ühenduse abil külastada uudisteportaale ning sotsiaalvõrgustikes muretult jagada erinevat tüüpi infot – tekstist kuni piltideni. Kahekordsed mobiilse interneti kiirused jõuavad märtsi algusest ligikaudu 15 protsendini Elisa mobiilse interneti kasutajatest.

Lõppkasutajal on õigus muudatusega mittenõustumise korral Elisaga sõlmitud liitumisleping ilma leppetrahvi maksmata üles öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles