Ameeriklanna leidis lehe abil Saaremaa sugulased üles

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal Sõrve säärel Kaavil.
Saaremaal Sõrve säärel Kaavil. Foto: Irina Mägi

Bostonis elav Grace Johnson, kes Saarte Hääle abiga oma Saaremaa sugulased üles leidis, on nii õnnelik, et tahab suvel tulla oma isa sünnipaigaga tutvuma ja siinsete sugulastega kohtuma.

Saarte Häälelt kuulnud, et ta sugulased on leitud ja ootavad teda rõõmuga külla, tunnistas Grace Johnson, et uudis tõi tal suisa õnnepisarad silma, kirjutab Saarte Hääl.

Ta märkis, et oleks isegi siis tahtnud oma isa sünnimaa ja lapsepõlveradadega kunagi tutvuma tulla, kui ta ka kedagi oma isapoolsetest sugulastest üles leidnud poleks.

Praegu aga paistab talle kõik sootuks uues valguses ning suvine reis Eestisse, sealhulgas Saaremaale tõotab kujuneda tõeliseks suursündmuseks. «See tähendab mulle nii palju! Sellest tuleb mu elu reis,» kinnitas perega Eestisse tulla plaaniv Grace õhinal.

«Kuna sel suvel on Eestis ka laulupidu, siis mõtlesin, et reis võiks toimuda just siis,» tähendas ta. Seda enam, et ta parim sõber julgustas teda oma südamesoovi täitma ning nüüd on teda siin ka sugulased ootamas. Grace kahetseb, et ta vanemad paraku enam elavate kirjas ei ole. Ta oleks väga tahtnud, et saanuks ühes nendega selle reisi läbi teha.

Saarte Hääl kirjutas reedel, et korrektsete nimede ja kirjelduste järgi õnnestus ajakirjanikul Grace Johnsoni saarlastest sugulased üles leida. Näiteks on Johnsoni sugulased saarel tuntud perekond Hartikainenid – Anu, Anni ja Timo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles