Kodukonkursil saab nüüd hääletada ka rahvas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse kodukonkursi peapreemia said Jõelähtmel elavad Siiri ja Ivar Heinmaa.
Mulluse kodukonkursi peapreemia said Jõelähtmel elavad Siiri ja Ivar Heinmaa. Foto: Priit Grepp

Eesti ilusaima kodu konkursil saab sel aastal oma hääle anda ka rahvas, varasematel valimistel on arvesse läinud vaid žürii arvamus.

«Eestis on tugev kodukaunistamise traditsioon ja huvi, nüüd on inimestel võimalus oma sõna kauneimate valimisel sekka öelda. Näis, kuidas žürii ja rahva maitse kokku kõlavad,» rääkis konkurssi korraldava ajakirja Kodukiri peatoimetaja Malle Pajula.

Rahvapreemia valikuks pannakse igast finaali jõudnud kodust konkursi veebilehele üles üks foto. Suurt pingerida siiski võistluskodudest ei tehta, lõpuüritusel avalikustatakse vaid kõige rohkem hääli saanud kodu.

Lisaks hääletussüsteemile muutub ka konkursi nimi.«Oleme kodukonkurssi korraldamas juba 14. aastat, seni tegime seda Kauni Kodu nime all. Sarnase nimega konkursse on aga teisigi. Uueks nimeks valisime Aasta Kodu,» selgitas Pajula.

Kodukonkurss saab hoo sisse 1. juunil. Auhinnatud saavad ka parim värvi-, valgus- ja sisustuslahendus, lapsesõbralik kodu, hea tundega kodu, kauneim köök ja vannituba ning hästi tekstiile kasutanud kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles