Saaremaal alustab peagi tööd õunakrõpsutehas

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad
Õunad Foto: SCANPIX

Veterinaar- ja toiduamet andis tunnustuse OÜ Kadastiku Õunaaed Saaremaale rajatud tootmishoonele, kus hakatakse valmistama õunakrõpse ja külmutatud toorõunamahla.

Kadastiku Õunaaia tegevjuht Taavi Põld ütles Saarte Häälele, et umbes 500 m2 põrandapinnaga tootmishoones Salme vallas on õunakrõpsude valmistamise seadmed, sügavkülmik toormahla külmutamiseks, õunte sorteerimisliin ja kolm mahukat külmkambrit õunte säilitamiseks.

Põllu sõnul hakkab uus tootmishoone toodangut andma usutavasti lähima kuu aja jooksul. «Õunakrõps kui toode on välja töötatud ja peatselt on ka pakend olemas,» kinnitas Põld.

Külmutatud toormahla hakatakse tegema Nasva mahlatehase toodangust, mis Salmel sügavkülma pistetakse ja hiljem ka kaupluses sügavkülmaletis müüakse.

Ettevõte kasvatab 40 sorti õunu, koos pirnide ja murelitega tuleb sorte kokku poolsada.

Salmel asuva uue toomishoone ehitustööd hakkasid pihta 2012. aasta sügisel. OÜ Kadastiku Õunaaed sai PRIA-st meetme 1.6.1 alt lao- ja tootmishoone ehitamiseks 442 324 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles