Kontsapleki parandus on Tallinnas kolm korda kallim kui Kuressaares

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingsepp.
Kingsepp. Foto: Panther Media/Scanpix

Tarbijakaitseameti maikuus läbi viidud hinnavaatlusest selgus, et teenuste hinnad on linnade lõikes väga erinevad ning näiteks kontsapleki parandus kingsepa juures maksab Tallinnas pea kolm korda enam kui Kuressaares.


Naistejalanõude kontsaplekkide vahetus on kõige kallim Tallinnas Järve Selveris asuvas kingsepatöökojas – 135 krooni. Odavaim aga Viljandis Jakobsoni 11 asuvas kingsepatöökojas ning Kuressaares FIE Arvi Turja juures, kus sama teenus maksab vaid 50 krooni.

Viimases maksab sama palju ka meestejalatsite kontsaplekkide vahetus. Tallinnas Järve Selveris asuvas kingsepatöökojas tuleb aga sama teenuse eest välja käia 162 krooni.

Samamoodi on kordi odavam juukselõikus näiteks Viljandi vaatlusalustes ilusalongides. Tallinnas maksab naiste juukselõikus Intersalonis keskmiselt 382 krooni, Viljandis Meie Salongis aga 85 krooni.

Pealinnas on kallim ka toidukohtades müüdav tass kohvi. Seal maksab see keskmiselt 15-25 krooni, Viljandis aga 9-10 krooni.

Seoses Eestis kavandatava Euroopa ühisraha kasutuselevõtuga viib tarbijakaitseamet alates aprillikuust läbi laiendatud hinnamonitooringut, kuhu on lisatud hulk uusi tooteid ja teenuseid. Hinnavaatlust viiakse läbi viies Eesti linnas - Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõhvis ja Kuressaares.

Poodidest on hinnavaatluse valikus Selverid, Rimid, Prisma, Säästumarketid, Maximad ning Maksimarketid.

Toidukaupadest on hinnatõusuteel piimatooted. Muutused on toimunud ka köögiviljade hindades. Odavnenud on värske kurgi ja värske tomati kilohind. Kurgi kilohind langes 32 protsenti, makstes maikuus keskmiselt 18 krooni ja 60 senti kilo (aprillis 27 krooni). Tomati kilohind langes 30,5 protsenti ning oli maikuus keskmiselt 25 krooni ja 70 senti.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles