Lugeja küsib: miks võivad poed müüa kanepimaiustusi?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prismast ostetud advendikalendrist tulid välja kanepikommid.
Prismast ostetud advendikalendrist tulid välja kanepikommid. Foto: Lugeja pilt

«Ameerikas on kanepit sisaldavatest snäkkidest saanud tõeline äri. Näiteks on müügil piparmündišokolaad ja pähklikommid, mis sisaldavad kanepit. Sääraste toodete populaarsus teeb murelikuks aga lapsevanemaid, koole ja arste, kelle sõnul jõuavad snäkid ka teismelisteni. Miks võivad ka Eestis poed müüa kanepiõli, röstitud ja kooritud kanepiseemneid ja kanepiseemneid sisaldavaid tervisebatoone?» küsib Tarbija24 lugeja.

Vastab veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Jaana Oona.

Poed võivad müüa kanepiõli, röstitud ja kooritud kanepiseemneid ning kanepiseemneid sisaldavaid tervisebatoone. Vastavalt Riigikogu seadusele «narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seadus» on kanepi kasvatamine narkootilise aine valmistamise eesmärgil keelatud. Põllumajandusliku tootmise eesmärgil võib kanepit kasvatada Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika asjakohase turukorraldusabinõu nõuete kohaselt. Euroopa Liidu sordi lehe järgi on registreeritud mitmed sordid, mida Euroopa Liidus võib kasvatada põllumajandusliku tootmise eesmärgil. Tetrahüdrokannabinooli (THC) sisaldus neis sortides ei ületa 0,2 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles