McDonald’s paljastab: millest tehakse kananagitsaid?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McNuggets.
McNuggets. Foto: McDonalds.com

McDonald’s otsustas ümber lükata müüdi, et kananagitsaid valmistatakse ebamäärasest roosast massist, millel kanalihaga vähe pistmist on.

Kuulujuttudele lisas hoogu see, et kolm Mississippi ülikooli teadlast uurisid mikroskoobi all kahes USA kiirtoidukohas pakutavaid kananagitsaid, vahendab Huffington Post. Selgus, et esimese kiirtoidukoha nagitsates oli kanaliha 50 protsenti, ülejäänu moodustasid rasv, veresooned ja siseelundite epiteelkude. Teise kiirtoidukoha nagitsad sisaldasid liha vaid 40 protsenti, muu moodustasid rasv, kõhred ja purustatud luud.

Videoga soovib McDonald’s tõestada, et kananagitsaid valmistataksegi kana rinnalihast, millele lisatakse maitseaineid, kirjutab Huffington Post.

Valge liha lastakse läbi hakklihamasina, vormitakse pihviks ja kaetakse spetsiaalselt maitsestatud tainaga, kinnitab McDonald’s.

Huffington Post toob välja täpse koostise: kana rinnaliha, vesi, maisitärklis, sool, maitseained, (saflooriõli, dekstroos, sidrunhape, pärm, nisutärklis, rosmariin, jahu), nisujahu, maisijahu, küpsetuspulber, taimeõli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles