Kasko kaitseb Soomes sõitvaid napsiseid autojuhte

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoroolis purjuspäi.
Autoroolis purjuspäi. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kolm kindlustuspakkujat kinnitasid, et autoroolis alkoholi tarbimisel kehtib kasko vastavalt asukohariigis kehtestatud seadustele – näiteks Soomes aitab kasko avarii põhjustajat ka kuni 0,5-promillise joobe puhul.

Tarbija24 lugeja uuris, kuidas laieneb tema kaskokindlustus juhul, kui ta sõidab autoga välismaal – kas seal kehtivad kohalikud seadused või Eesti seadusandlus. Eestis on teatavasti alates 0,2 promillist auto juhtimine väärtegu.

«Soomes on kerge alkohol veres lubatud. Kui eestlane teeb Eesti kaskokindlustusega sõidukiga Soomes lubatud kerge promilliga avarii, siis kas talle kasko kehtib või ei?» soovis lugeja teada.

«Jah, kui see on asukohariigi seadusega lubatu piires, siis ei ole meie kaskoga küll mingit probleemi,» kinnitas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. Panga pakutava kaskokindlustuse tingimustes lk 8 tuuakse välja, et alkoholijoove ei tohi kahju toimumise hetkel ületada lubatavat piirmäära riigis, kus kahju toimus.

Sama kinnitasid ka Salva ja If kindlustused. «Kui see on vastavas riigis lubatu tasemel, siis If sanktsioone ei rakenda,» lausus If Kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss.

Salva Kindlustus käsitleb selliseid juhtumeid põhimõttel, et kui sõiduki juht ei ole asukohariigi seadusandlust joobe osas rikkunud, siis kaskokindlustuse ohutusnõuetes toodud nõuded on samuti täidetud. «Ehk siis lühike vastus on, et jah, kasko kehtib,» ütles Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles