Spaa loobus rohkete kaebuste tõttu alkoholimüügist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia Spa veekeskus.
Estonia Spa veekeskus. Foto: spaestonia.ee

Kuna kaebused napsitavate kaaskülastajate kohta sagenesid, otsustas Pärnus asuv Estonia Spa Hotels veekeskus loobuda alkohoolsete jookide müümisest.

«Oleme muudatused sisse viinud seoses alkoholi ja vees ujumise mitte kokku sobimise tõttu ning ka seetõttu, et alkohoolseid jooke tarvitanud külastajad on põhjustanud teiste klientide kaebusi,» ütles Estonia Spa Hotels toote- ja teenindusjuht Kristi Johanson, kelle sõnul lõpetati alkoholimüük 1. veebruarist.

«Kaebused sagenesid, alkoholiga liialdamine tõi kaasa teiste puhkajate häirimise ning ohu turvalisusele. Meie eesmärk on hoida lahus ujumine ja alkohol,» selgitas Johanson.

Ta lisas, et seda, kas külastaja tuleb veekeskusesse oma alkoholiga, ei kontrollita, kuid vajadusel teevad veekeskuse töötajad klientidele märkuse.

Alkohoolsed karastusjoogid on endiselt müügil Estonia Termide kohvikus ning teistes Estonia Spa Hotels baarides.

Aura Keskuse Kairit Matto kinnitas, et nemad ametlikke kaebusi seoses alkoholi tarbivate klientidega saanud ei ole. «Kuna Aura Keskuses tarbitakse alkoholi mõistlikult, võttes arvesse kohta, kus viibitakse, siis ei ole olnud põhjust lahja alkoholi müüki keelata,» ütles Matto.

Aura keskuse külastajal on võimalik tarbida lahjasid alkohoolseid jooke kohviku territooriumil. «Kohvik suhtub alkoholi müüki vastutustundega ning inimestele, kelle puhul tarbimine võib seada ohtu tema või teiste turvalisuse või heaolu, alkohoolset jooki ei müüda,» selgitas Matto.

Ta lisas, et Aura keskuse töötajad jälgivad pidevalt, et kliendid ei rikuks maja reegleid, sealhulgas ei tarbiks alkoholi selleks mitte ettenähtud kohtades ja ei viibiks keskuses ebakaines olekus.

«Ka meil on esinenud juhuseid, kus külastajatel on alkoholi kaasa võetud, aga nii nagu Estonia Spa, ei saa meiegi kontrollida külastajate kottide sisu. Kui me seda märkame, tuletame kliendile majakorda meelde ja reeglina leitakse majakorda austav rahumeelne lahendus,» nentis Matto.

Ka Laulasmaa Spa juht Anne Ast ütles, et neil pole vajadust olnud alkoholimüüki piirata. Laulasmaa Spa vee- ja saunakeskuses on võimalik osta kergeid alkoholi sisaldavaid jooke nagu õlut ja siidrit.

«Nende toodete ostmine ei ole suur ja samuti ei ole see teistele külalistele ebameeldivusi tekitanud,» kinnitas Ast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles