If: jaanuaris juhtus rekordiliselt palju õnnetusi lemmikloomadega

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloom veterinaari juures.
Lemmikloom veterinaari juures. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

If Kindlustuse teatel juhtus jaanuaris rekordiliselt palju õnnetusi loomadega. Kokku teatati 85 õnnetusest -  nii palju õnnetusi koerte ja kassidega ei ole varem ühes kuus registreeritud.

Surmajuhtumeid oli jaanuaris neli ning ka see on siiani suurim number.

If Kindlustus palub inimestel jälgida, mida tema loom närib. Ei ole harvad juhtumid, kus koer on alla neelanud mõne võõrkeha, mis tema makku või soolestikku kinni jääb ning siis võib kirurgiline sekkumine olla vältimatu.

If Kindlustuse isiku- ja varakindlustuse tootejuht Marit Raag kinnitas, et koerte tervisemured sarnanevad tihti inimeste omadega. Näiteks esineb ka koertel epilepsiat, suhkruhaigust ning palju on soolestikuga seotud probleeme ja kõhutõbesid, abi vajatakse tihti ka liigesteprobleemide korral. Jaanuaris vajasid arstiabi ka kolm metsseaga võidelnud jahikoera.

Jaanuaris vajasid enim arstiabi Saksa Lambakoerad (8), Labradori Retriiverid (7), Berni Alpi Karjakoerad (5), Itaalia Corsod (4), Jack Russeli Terjerid (3) ning Saksa Bokserid (3).

 If Kindlustuses on kindlustatud ligikaudu 1500 neljajalgset lemmikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles