Juba 10 000 inimest esitas oma tuludeklaratsiooni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine.
Tuludeklaratsiooni täitmine. Foto: Liis Treimann/Postimees

Läbematud maksumaksjad kasutasid juba täna hommikul  võimalust ja esitasid juba eelmise aasta kohta elektroonilise deklaratsiooni.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Uku Tampere sõnul on seda võimalust kella 11.10 juba kasutanud 10 000 inimest. Seni deklaratsiooni esitanud inimestel on kokku riigilt tagasi saada 2,3 miljonit ning juurde tuleb maksta 18 000 eurot.

Eile teatas maksu- ja tolliamet, et 2013. aasta tulusid saab elektrooniliselt deklareerima hakata hiljemalt 15. veebruarist ehk laupäevast. Maksu- ja tolliameti teenindusbürood väljastavad eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke alates esmaspäevast, 17. veebruarist. Tuludeklaratsiooni esitamise viimane päev on 31. märtsil.

Uuendusena kehtib alates sellest aastast kord, et elatise nõue rahuldatakse esmajärjekorras.

Käesoleva aasta alguses jõustunud täiendav maksuvaba tulu pensionitelt 210 eurot kuus ei laiene eelmise, 2013. aasta tulude deklareerimisel, ning täiendav maksuvabastus pensionitelt, mis 2013. aasta tuludeklaratsioonis arvestatakse, on 2304 eurot.

Eelmisel aastal oli tulu deklareerijaid 650 000, kellest e-maksuametit kasutas 95 protsenti, sel aastal prognoosib amet vähemalt 640 000 deklareerijat. Tagastatava tulumaksu prognoositavaks summaks on 96 miljonit eurot. Mullu tagastati 97,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles