Sõbrapäev paneb eestlased raha kulutama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentinipäev aitab maiustusi ja lilli müüa.
Valentinipäev aitab maiustusi ja lilli müüa. Foto: SCANPIX

Kaupmeeste sõnul ostavad Eesti inimesed valentinipäeval tavaliselt rohkem komme ja šokolaade, mõne toote müük kasvab enam kui 20 korda.

«Sõbrapäev aitab kahtlemata teatud tootesegmendi läbimüügile märkimisväärselt kaasa. Näiteks kui me tavapäevadel müüme alla saja Raffaello Ferrerro kompvekikarbi, siis viimasel paaril päeval ja eriti muidugi täna, ulatub müük kahe-kolme tuhande karbini päevas,» rääkis Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid. Ta lisas, et samas kasvab müük siiski vaid teatud kingitusteks sobivatel toodetel ning tänase päeva mõju läbimüügile jaanipäeva või jõuluperioodiga võrrelda ei saa.

«Prognoosime, et täna kasvab müük Maxima kauplustes võrreldes mulluse sõbrapäevaga 12-14 protsenti. Kahtlemata ostetakse kõige rohkem lilli, maiustusi, tortide-kookide valmistamiseks vajalikke tooteid aga ka vahuveini,» rääkis Erilaid

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul on sõbrapäev lisaks kevad- ja jõulupühadele magusatootjatele üks tähtsamaid müügiperioode ning lettidele jõuab spetsiaalselt tänaseks päevaks erivalik. Sõbrapäeva müügihitid on ka vahuveinid, lilled, koogid ning tordid. «Magusatoodete müük on varem sõbrapäeva paiku tõusnud veidi enam kui 15 protsenti ning sarnast kasvu ootame tänavugi,» sõnas Bats.

Selver varus valentinipäevaks just selleks tähtpäevaks mõeldud maiustusi, torte ja kooke, vahuveini ning lilli. Kõige populaarsemad on atraktiivse pakendiga šokolaadid ja kommid. «Inimesed on muutunud praktilisemaks ja ostavad söödavaid kingitusi, mida koos kallima või sõpradega nautida,» sõnas Selveri pressiesindaja Annika Vilu. Ta lisas, et Selver ootab tänavu mullusega võrreldes suuremat käivet, sest sõbrapäeva väljapanekud on rikkalikumad ja põnevamad.

Prisma ostjate seas on valentinipäeval läbi aastate olnud populaarsed kommikarbid, lõikelilled ning ka temaatilised kruusid ja klaasid.  

Maxima on tänaseks varunud peamiselt lilli, mida loodetakse müüa kuni 100 000 tükki. Samuti ostetakse sõbrapäeval eeldatavasti üle 10 000 pudeli erineva vahuveini. «Kõige raskem on prognoosida kommide ja šokolaadi läbimüüki, kuid arvame, et täna ostetakse ligikaudu kümme tonni magusat,» arvas Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles