White Sands National Monument’i võrratud liivaväljad

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
White Sands National Monument.
White Sands National Monument. Foto: reisiguru.ee

Kas soovite kelgutada säravvalge loodusliku pinnakattega küngastel nii, et teid ümbritsevas õhus on 30 või isegi enam °C sooja? Üheks võimaluseks seda teha on külastada White Sands National Monument’i.

See asub USA lõunaosas New Mexico osariigi lõunapoolses keskosas Otero maakonna ja Doña Ana maakonna territooriumitel Alamogordo linna (31 tuhat elanikku) lähedal.

Sealne maastik on ülimalt värvivaene – kõikjal paistmas kirkalt valget värvi liiv, kus mõnes üksikus kohas on ära eksinud ka rohekas taim. Samas on selline värvivaesus ja liivaluidetele omane tühjus ülimalt rahustava ja meeli kirgastava mõjuga.

Kipsikristallidest koosnevate valgete liivade ala külastamiseks New Mexico osariigis saab valida igale maitsele sobivate temperatuuridega aega. Kui detsembris ja jaanuaris on seal päevased maksimumtemperatuurid keskmiselt 14 °C lähedal, veebruaris, märtsis ja novembris 17–21 °C, siis aprillis ja oktoobris on need 26 °C lähedal, mais ja septembris 31–32 °C ning juunist augustini 35–36 °C.

Loe edasi ReisiGuru.ee'st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles