Võõrast karva banaani kilo maksab 260 krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase banaani kilo maksab üle paarisaja krooni.
Punase banaani kilo maksab üle paarisaja krooni. Foto: Siiri Erala

Tallinna esinduslike kaupluste puuviljalettidel on aeg-ajalt näha olnud punaseid banaane – tavalise ostja jaoks hirmkalleid ja külmavõetud banaani moega puuvilju.

Praegu müüb punaseid banaane pealinna uusima kaubanduskeskuse Solaris toidupood. Ecuadorist pärit banaanikobara juures seisval hinnasildil on kilo maksumuseks märgitud 259 krooni ja 50 senti. Üks banaan pundist kaalub ligikaudu 100 grammi ja maksab 30 krooni.

Kuigi kirjeldused reklaamivad punast banaani kui nõrgalt punaka ja kreemja viljalihaga maiust, oli Tarbija24 ostukorvi sattunud vilja sisemus kõva ja valkjas. Maitses, milles pidi olema tunda kerget rabarberivarjundit, tuli samuti pettuda. Solarisest ostetud punane banaan maitses kui tavalise banaani koored ja tegi suu paksuks nagu toomingamari.

Ilmselgelt oli kallihinnaline banaan veel toores ja seda sellest hoolimata, et koore värv kõneles vastupidist. Õpetuste kohaselt tunneb küpse punase banaani kaupluses ära just tumepunase koore järgi. Kui koor on helepunane, siis on vili veel toores.

Uudishimust võõrast karva banaani koju toonud ostjat lohutab ehk teadmine, et kolme päeva jooksul toatemperatuuril seistes peaks vili küpseks saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles